Vështrime

Lojëra të rrezikshme verore dhe ndoshta një shans për respiratorë

Vala e dytë e pandemisë mund të bëjë kërdi në viset shqiptare. Kjo i ka shtyrë disa shtete perëndimore që të vendosin masën e karantinës 10-ditore për ata që kthehen nga Kosova apo Maqedonia e Veriut. Disa mërgimtarë me shumë ide dhe pak mend po diskutojnë në media sociale si të shmanget kjo masë, për shembull duke u futur me letërnjoftim nga Shqipëria në Kosovë. Por ekipi shkencor i qeverisë së Zvicrës ka propozuar që edhe Shqipëria të futet në listën e shteteve të rrezikuara nga Covid-19. Sivjet më së shumti Kosovës i ndihmohet duke mos i kaluar pushimet në Kosovë. Dhe mund t’i ndihmohet duke bashkëpunuar me Zvicrën, e cila ka tepricë respiratorësh. Këtu duhet të jetë aktive Qeveria e Kosovës. Do të duhej.

1.