Vështrime

Letër publike “Perpit” për fajin e gazetarëve

Ekziston një gjë që mund të jetë më e rëndë sesa leximi apo dëgjimi i lajmeve të këqija. Ajo është shkrimi apo raportimi i tyre. “Perpit” në kritikat se gazetarët e kanë fajin për krejt do t’i përgjigjesha me dëshirë të madhe me fjalët e bashkëvendësit tim “Blerimit”; “Phiiii. Ma mirë s’po foli hiç burrë!”

Ekziston një gjë që mund të jetë më e rëndë sesa leximi apo dëgjimi i lajmeve të këqija. Ajo është shkrimi apo raportimi i tyre. “Perpit” në kritikat se gazetarët e kanë fajin për krejt do t’i përgjigjesha me dëshirë të madhe me fjalët e bashkëvendësit tim “Blerimit”; “Phiiii. Ma mirë s’po foli hiç burrë!”

Humori është inspirim në jetë. Është shpesh edhe metodë e mirë për të mbijetuar kohë të vështira. Por është edhe metodë shumë e mirë për të përshkruar në mënyrë brilante një situatë të caktuar, një gjendje shpirtërore të shoqërisë. Këto ditë janë bërë jashtëzakonisht të popullarizuar “gjithologët”, personazhe artistike që me humor plotësojnë emisionin “Desku” në KTV. “Shpjegimet” e tyre të situatave të ndryshme në Kosovë shpërndahen nëpër rrjete sociale, shkëmbehen përmes whats up dhe komentohen në biseda të përditshme. Ka edhe të tillë të cilët mundohen t’i imitojnë këto personazhe. Krahas karikaturave të Jeton Mikullovcit, këto “shpjegime” në anën tjetër janë bërë ndër përshkrimet më të mira të situatës në Kosovë. E ajo situatë vështirë të ketë qenë më e komplikuar siç është sot. Në fakt, i tërë ky vit ka kaluar deri më tash me vështirësi, shumë prej të cilave kanë ardhur pa mundësinë e qytetarëve që të ndikojnë në to.