Vështrime

Shërimi i ekonomisë

Mbështetja e sektorit privat në formën e tashme duhet të vazhdojë për disa muaj, në kontekst të asistencës në paga dhe qira si dhe në kompensimin e dëmeve. Faza e rimëkëmbjes duhet të nisë më shpejt, nëpërmjet granteve dhe huadhënies pa kamatë me grejs-periudhë nga një deri në tre vjet - varësisht nga veprimtaria, duke nisur numërimin nga koha kur aktiviteti zhvillohet me kapacitet të plotë

Dy muaj prej kur janë shfaqur rastet e para me COVID-19 në Kosovë, ka pak entuziazëm se situata mund t’i kthehet shpejt normalitetit. Të gjithë e pranojnë se beteja nuk është fituar - nuk ka vaksinë e as kurë, e sëmundja sillet “vërdallë” rreth nesh.