Vështrime

Aleati i COVID-19

Sot nuk ka përparësi marrëveshja me Serbinë dhe as ajo për bashkëqeverisje LVV-LDK. Nuk ka as korrupsioni dhe as edhe një premtim parazgjedhor i asnjërës parti. Përparësi do të duhej të kishte edhe përpjekja më e vogël në luftimin e koronavirusit. Nuk është e papranueshme ta rrëzosh qeverinë si të tillë, por jo edhe kur një veprim i tillë ia bën aleatin koronavirusit

12 prilli i 2020-s shënoi numrin rekord të testeve pozitive brenda një dite me COVID-19 në Kosovë. 79. Në po këtë ditë e morëm vesh edhe se kryetari i LDK-së, Isa Mustafa u kishte kërkuar anëtarëve të Këshillit Drejtues të partisë që t’ia dërgonin nga një e-mail për t’i treguar nëse pajtoheshin me idenë e tij që të bashkohen me AAK-në, Nismën e pakicat në koalicion për një qeveri tjetër. Nuk ishin të pakënaqur me atë se si po luftohej pandemia. Arsyet qenë të njëjta me ato që ekzistonin qysh para arritjes së marrëveshjes së koalicionit mes LVV-së e LDK-së.