Vështrime

Skllavëria moderne e shkaktuar nga neoliberalizmi brutal

Pa punë ose me vende pune të pasigurta, me rroga të mjerueshme në rini, të varfër në pleqëri: politikat neoliberale të toleruara nga qeveritë perëndimore, po i nxjerrin shoqëritë nga binarët. Nuk është më e majta që po u shkakton kokëçarje qeverive, por e djathta nacionaliste. Shtresat e varfëruara reagojnë me mllef ndaj elitave, sepse e kanë përshtypjen se elitat nuk po merren me problemet e tyre, por me debate periferike

Një dokumentar i televizionit gjermano-francez ARTE, i emituar këto ditë, shpjegon arsyet e trazimit të shoqërive perëndimore, pakënaqësitë, protestat, agresivitetin, rezistencën kundër elitave dhe prirjen e shumë njerëzve për të votuar parti të ekstremit të djathtë.