Vështrime

Qeveria të krijohet për nevoja të Kosovës e jo për qejfin e Beogradit a Brukselit

Kosova duhet të shikojë se cila qeveri do t’ia sjellë asaj një jetë më të mirë e jo cila do t’ua lehtësojë Beogradit dhe Brukselit punën. Brukseli nuk e ka pyetur Kosovën kur e ka caktuar një kundërshtar të përbetuar të pavarësisë së saj si Josep Borrel, si përfaqësues të lartë të BE-së.

Edhe më e papranueshme duket debati se kush mund të jetë i pranueshëm për “faktorin ndërkombëtar” e kush jo në Qeverinë e ardhshme të Kosovës. Në kohën kur Serbinë tash e sa vjet e udhëheqin njerëzit që edhe sot lavdërojnë Slobodan Milosheviqin, duke e quajtur si lider të madh, që glorifikojnë kriminelët e dënuar të luftës, që mohojnë gjenocidin, të flasësh për liderë politikë të Kosovës që janë të papranueshëm për “ndërkombëtaret” është një idiotizëm i madh dhe një autogol i kosovarëve.