Vështrime

A do të mundë të godasin demokratët

Numri pashembullt i lartë i kandidatëve – 25, së paku në numërimin e fundit – për nominimin demokrat për ta sfiduar presidentin amerikan, Donald Trump, në zgjedhjet e 2020-s ka prodhuar një hapje të pakëndshme të garës. Numri i garuesve do të bjerë meqë kualifikimet për pjesëmarrje në debatet partiake tkurret (sidomos në shtator) dhe disa ngelin pa para. Disa e dinë se nuk kanë shanse reale për të fituar, por shpresojnë se duke u bërë më të njohur mund ta përfitojnë ndonjë post në kabinet, ujdi më të majme për shkrim librash apo paga më të mëdha për fjalime.

Vëzhguesit politikë më me përvojë kanë vlerësuar se demokratët mund ta mposhtin Trumpin përderisa nuk lëkunden së tepërmi kah e majta, duke i anashkaluar ata që e mbështetën Barack Obaman dhe pastaj Trumpin, përfshirë punëtorët jakë-blu dhe banorët e periferive që i vendosën zgjedhjet e 2016-s.