Vështrime

Absurdit që duhet gjetur fundin

Për 20 vjet, këta që ende e mbajnë pushtetin kanë arritur që Kosovën ta varfërojnë; ta bëjnë vendin më të ndotur, më të çorganizuar, ta pasivizojnë popullin, ta bëjnë atë njësoj të papërgjegjshëm si veten, t’ia humbin vullnetin edhe për punë, edhe për avancim dhe t’ia ngjallin shpresën e vetme që ende qëndron e fortë: që punët do të rregullohen po qe se njerëzit ikin prej Kosovës. Aq e madhe shpresa sa edhe ironia e thënies së përpunuar të “Bacit”... më nuk është “Bac, u kry”, por “Bac, ia therra”...

Nga fillimi i javës të gjithë vëmendjen e patëm të kthyer nga Berlini. Atje po mbahej samiti i organizuar nga gjermanët dhe francezët për të biseduar edhe për dialogun Kosovë-Serbi. Ajo që ra në sy më së shumti qe arritja e përfaqësuesve politikë të Kosovës e Serbisë në ndërtesën ku mbahej samiti: përderisa Vuçiqi e Bërnabiqi erdhën bashkë dhe u takuan që të dy me nikoqirët, Thaçi dhe Haradinaj erdhën ndaras. Ashtu siç edhe i ndanë agjendat gjatë qëndrimit në Berlin. Përderisa Thaçi mori me vete Pacollin në takim me miken e tij, Mogherini, Haradinaj fillimisht shkoi në ambasadën tonë, e më pas u takua me ambasadorin amerikan në Gjermani. Psenë e kësaj vizite të fundit nuk diti kush të na e thotë.