Tokio 2020

Tifozët gjejnë mënyra kreative për t’i përcjellë Lojërat Olimpike

Foto: AP
 

Kampioni olimpik që do të ishte së shpejti, ishte në atë që çiklistët e quajnë me tallje “shpella e dhimbjes”, mushkëritë boshe që thithin dhe këmbët ndihen si një peshë e vdekur. Ngjitja, në të cilën ai ishte, dukej e pafundme, e pjerrësia e keqe e dërgoi atë drejt e në qiell. Vështirë se ishte koha që Richard Carapaz të shikonte me dashuri një burrë gati të zhveshur që vraponte pranë tij në rrugë. Garuesit nga Ekuadori i plasi një buzëqeshje. Në të vërtetë, ai e bëri. I njëjti marifet që tifozët tepër të zellshëm tërhoqën në Alpe dhe Pirenej gjatë “Tour de France”, ku mund të acaronte Carapazin pa fund, në fakt u mirëprit nga ai në garën olimpike të rrugës. Kjo për shkak se masat e rrepta të marra nga organizatorët e Lojërave Olimpike të Tokios për të parandaluar përhapjen e COVID-19 i kanë parandaluar, gjithashtu, tifozët nga mundësia që një herë në jetë të shohin shumicën e sportistëve më të mirë në botë që performojnë në tokën e tyre.

“Kjo më dha një ndjesi të kthimit disi në normalitet, duke parë tifozët atje”, tha Carapaz më vonë. “Unë e doja atë”.