Tokio 2020

Nora Gjakova: Kam mësuar më shumë nga humbjet sesa nga fitoret

Foto: AP

Tokio, 27 korrik – Xhudistja Nora Gjakova ndihet krenare me medaljen e saj të artë që e fitoi të hënën në Lojërat Olimpike, në kategorinë deri 57 kilogramë. Medalja e Norës ishte e dyta e artë për Kosovën në Tokio pas asaj që e fitoi Distria Krasniqi të shtunën e shkuar në kategorinë deri 48 kilogramë. Një ditë pasi e fitoi medaljen e artë, Nora ka folur për emocionet e saj, pritjet dhe përgatitjet që i kishte bërë para se të udhëtonte për në Tokio. Gjithashtu, ajo ka folur edhe për gjestin e saj sportiv në finale ndaj francezes Sara Leonie Cysique, ku është përgëzuar nga zyrtarët e Federatës Ndërkombëtare të Xhudos (IJF). Ajo ka pranuar se lufta më e vështirë e saj në rrugën drejt medaljes ishte gjysmëfinalja ndaj japonezes Tsukasa Yoshida, që ishte favoritja kryesore për medaljen e artë. Nora ka folur edhe për paraqitjen e vëllait të saj, Akil Gjakova, që në të njëjtën ditë garoi dhe përfundoi i shtati në kategorinë deri 73 kilogramë.

 

Tokio, 27 korrik – Xhudistja Nora Gjakova ndihet krenare me medaljen e saj të artë që e fitoi të hënën në Lojërat Olimpike, në kategorinë deri 57 kilogramë. Medalja e Norës ishte e dyta e artë për Kosovën në Tokio pas asaj që e fitoi Distria Krasniqi të shtunën e shkuar në kategorinë deri 48 kilogramë. Një ditë pasi e fitoi medaljen e artë, Nora ka folur për emocionet e saj, pritjet dhe përgatitjet që i kishte bërë para se të udhëtonte për në Tokio. Gjithashtu, ajo ka folur edhe për gjestin e saj sportiv në finale ndaj francezes Sara Leonie Cysique, ku është përgëzuar nga zyrtarët e Federatës Ndërkombëtare të Xhudos (IJF). Ajo ka pranuar se lufta më e vështirë e saj në rrugën drejt medaljes ishte gjysmëfinalja ndaj japonezes Tsukasa Yoshida, që ishte favoritja kryesore për medaljen e artë. Nora ka folur edhe për paraqitjen e vëllait të saj, Akil Gjakova, që në të njëjtën ditë garoi dhe përfundoi i shtati në kategorinë deri 73 kilogramë.

KOHA: Si po ndihesh një ditë pas suksesit në Tokio, a po ia di vlerën më shumë medaljes së artë?