Tokio 2020

Basketbollistët amerikanë po kërkojnë mënyra për të qenë efikas në sulm

Foto: AP
 

Kevin Durant ishte koshashënuesi kryesor për Brooklynin këtë sezon të kaluar. E njëjta gjë vlen për Damian Lillardin te Portlandi, Devin Bookerin te Phoenixi, Jayson Tatumin te Bostoni, Zach LaVinen te Chicago dhe Jerami Grantin te Detroiti. Në shtëpi – NBA - ata të gjithë janë ndoshta lojtarët që u jepet topi për të shënuar pikë kur fillon ndeshja. djali me top kur ndeshjet janë në linjë. Mirëpo, në Lojërat Olimpike nuk po del të jetë kështu. Ekipi i SHBA-së, nuk e ka problem të ketë lojtarë efikas në radhët e veta. Mirëpo, për ekipin amerikan të meshkujve të zgjedhur për të luajtur në Tokio, ende nuk e kanë gjetur koshashënuesin kryesor. Dhe, trajneri Gregg Popovich po punon në këtë aspekt.

“Dua të them që gjërat ndryshojnë nga loja në lojë”, tha Durant, i cili tashmë ka fituar dy medalje të arta olimpike. “Lojtarë të ndryshëm mund ta udhëheqin ekipin me pikë të shënuara, por nganjëherë gjërat nuk shkojnë siç presim”.