Tokio 2020

Fituesit e medaljeve olimpike marrin të drejtën të fotografohen pa maska

FOTO: AP
 

Sportistët që fituan medalje në fundjavën hapëse të Lojërave Olimpike të Tokios ndihmuan gjithashtu për të fituar një fitore fotogjenike për të tjerët, të cilën kanë për ta ndarë në dy javët e ardhshme. Disa prej sportistëve që fituan medalje të dielën injoruan plotësisht urdhrin nga organizatorët e Lojërave Olimpike për të mbajtur maska gjatë gjithë ceremonisë së podiumit. Duke parë këtë veprim të sportistëve, Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) më vonë ra dakord ta lehtësonte rregullin e tij të rreptë të parafillimit të Lojërave Olimpike, të krijuar për të ndihmuar në mbrojtjen kundër koronavirusit. Kështu që, IOC-ja ka bërë të ditur se të gjithë sportistët që fitojnë medalje mund të pozojnë për t’u fotografuar pa maska dhe jo me maska siç ishte rregulli paraprak.

“Protokolli i ceremonisë së fitores është përshtatur për t’i lejuar sportistët të kenë një imazh për mediat, që kap fytyrat dhe emocionet e tyre gjatë një momenti unik në karrierën e tyre sportive”, thuhet të dielën në njoftimin e IOC-së.