Tokio 2020

“Nippon Budokan”, arena ku xhudistët kosovarë kërkojnë lavdinë

Madhështore dukej të premten arena ku të shtunën madhështinë e synon Distria Krasniqi. Garat e xhudos në Lojërat Olimpike mbahen në arenën “Nippon Budokan” në Chiyoda të Tokios në Japoni.

 

Madhështore dukej të premten arena ku të shtunën madhështinë e synon Distria Krasniqi. Garat e xhudos në Lojërat Olimpike mbahen në arenën “Nippon Budokan” në Chiyoda të Tokios në Japoni.

Flamujt e Kosovës dhe të Shqipërisë ishin vënë në arenë, përkrah flamujve të vendeve të tjera prej nga marrin pjesë xhudistët.

Në arenën e bukur, me vendin për luftëra të xhudos në qendër, janë bërë të gjitha përgatitjet për një garë të nivelit më të lartë të mundshëm. Pos stafit lokal që kujdesej për t’i drejtuar të gjithë që kishin qasje në objekt, në “Budokan” ishin pak punëtorë që kryesisht merreshin me detajet e fundit të anës teknike të ngjarjes.