Tokio 2020

Volejbollistja amerikane kthehet për Olimpiadën e tretë pas lindjes së djalit

Foto: AP
 

Një udhëtim i tretë në Lojërat Olimpike ishte larg një gjëje të sigurt për yllin e volejbollit në SHBA, Foluke Akinradewo Gunderson, kur ajo lindi djalin e saj në nëntor të vitit 2019.

Një shtatzëni sfiduese që i rrëmbeu pjesën më të madhe të forcës së saj thelbësore e la atë të pyeste veten nëse mund të kthehej në nivelin e saj të zakonshëm elitar. Por Gunderson kishte vendosur një synim për të qenë nënë e sportiste profesioniste dhe përfitoi nga Lojërat Olimpike të shtyra për t'u kthyer përsëri këtë vit në kërkim të asaj medaljeje të artë të pakapshme.