Tokio 2020

Guinea anulon pjesëmarrjen në “Tokio 2020”

 

Shteti i Afrikës Perëndimore, Guinea, ka konfirmuar se do ta anulojë pjesëmarrjen në Lojërat Olimpike, duke ua shuar ëndrrën pesë sportistëve, që kishin siguruar paraqitjen në Olimpiadë.

Ministri i Sporteve, Sanoussy Bantama Sow, e ka njoftuar përmes një letre presidentin e Komitetit Olimpik të Guinesë, duke fajësuar ringjalljen e COVID-19 dhe varianteve tjera të virusit.