TEMPUS

Ademi: Drejtësia nuk është matematikë, palët kërkojnë mbrojtjen e të drejtës

Burim Ademi, gjykatës i Gjykatës së Apelit, në emisionin “Tempus” në KTV, ka thënë se drejtësia nuk është matematikë dhe se palët kërkojnë mbrojtjen e të drejtës.

“Sistemi gjyqësor nuk është ekuacion, nuk është matematikë, e drejtësia nuk ka të bëjë me matematikën, drejtësia ka të bëjë me dhënien e të drejtës, palës që i kërkon mbrojtjen gjyqësore në proces gjyqësor dhe nëse e shndërrojmë thjesht në matematikë atëherë gabimi jonë është brenda sistemit”, ka theksuar Ademi.

Gjykatësi Ademi ka thënë se pasi gjyqtari nuk do të jetë në gjendje ta trajtojë çështjen në temel, atëherë zero do të jetë efikasiteti në përfundim të një rasti.
 

Lexo përditësimet tjera
Afrim Shala

Shala: Me anëtarësim në KiE, kosovarët mund t’i drejtohen Gjykatës Evropiane për të Drejta të Njeriut

Gjykatësi në Gjykatën Supreme, Afrim Shala, ka thënë se nëse Kosova bëhet pjesë e Këshillit të...