Tempus

Sogojeva-Dermaku: Të dhënat shëndetësore në asnjë mënyrë nuk mund të publikohen

 

Komisionerja për Informim dhe Privatësi, Krenare Sogojeva- Dermaku, në emisionin “Tempus” në KTV tha se tha se sipas Ligjit për mbrojtjen e të dhënave personale, të dhënat shëndetësore janë të dhëna të ndjeshme dhe si të tilla, në asnjë mënyrë nuk mund të publikohen.

“Në këndvështrim të Ligjit për mbrojtjen e të dhënave personale, të dhënat shëndetësore janë të dhëna të ndjeshme dhe si të tilla asnjëherë nuk mund të publikohen as edhe nga personat fizikë, pa pëlqimin edhe të vetë personit i cili domethënë e ka sëmundjen apo është identifikuar me një lloj sëmundje të tillë pa marrë parasysh çfarëdo sëmundje qoftë ajo”, tha Sogojeva-Dermaku.