Tech

WhatsAppi pranon të jetë më transparent për ndryshimet e politikave

Foto ilustrim
 

Aplikacioni WhatsApp i Metas ka pranuar të jetë më transparent në lidhje me ndryshimet në politikën e tij të privatësisë, të prezantuar në vitin 2021, ka thënë të hënën Komisioni Evropian pas ankesave nga organet e konsumatorëve në të gjithë Evropën, raportoi Reuters.

Organizata Evropiane e Konsumatorit (BEUC) dhe Rrjeti Evropian i autoriteteve të konsumatorëve kanë njoftuar WhatsAppin vitin e kaluar se nuk i ka sqaruar ndryshimet në gjuhë të thjeshtë dhe të kuptueshme, duke shkelur ligjet e bllokut. Rregullatorët kombëtarë të anëtarëve të BE-së mund të sanksionojnë kompanitë për shkelje.