Tech

Çifti amerikan bie nga një shkëmb 90 metra i lartë, shpëton falë funksionit SOS në iPhone

 

Gjiganti teknologjik, Apple ka prezantuar funksionin SOS të lidhjes satelitore në rast emergjence me iPhone 14. Pas shpëtimit në Alaskë në fillim të këtij muaji, ky opsion dëshmoi edhe një herë aftësinë duke shpëtuar jetën e dy personave që ranë në një grykë të thellë në Kaliforni, SHBA, shkruan TechnoNews.

Incidenti ndodhi në Pyllin Kombëtar Angeles në Kaliforni kur automjeti i çiftit ra në një kanion rreth 300 metra të thellë. Shpejt, iPhone 14 zbuloi rënien dhe dërgoi një SOS urgjent te shpëtimtarët nëpërmjet lidhjes satelitore.