Tech

“ICT Kosovo”, projekti që trajnon falas të rinjtë kosovarë në teknologji

Foto: Ilustrim
 

Ahmet Jetullahu nga organizata për zhvillime ekonomike, “Prishtina Rea”, deklaroi të hënën, se është hapur konkursi për aplikim në trajnimin e pestë të platformës “ICTKosovo”. Në këtë trajnim, sipas Jetullahut, të rinjtë do të kenë mundësinë të marrin njohuri mbi “machine learning”, lloj inteligjence artificiale për aplikacione softuerike.

Jetullahu tha në emisionin “SOT” në KTV, se ky është moduli i pestë që do të mbahet, ku të rinjtë do të fitojnë njohuri për zhvillimet teknologjike dhe të certifikohen si përfundues të modulit. Trajnimi është hapur më 25 korrik dhe do të zgjasë deri më 30 gusht, ndërsa do t’i ketë gjithsej 300 orë.