Tech

BE: Teknologjitë e mëdha të merren me dizinformatat ose përballen me gjoba

 

Kompanitë e mëdha të teknologjisë, si Google dhe Meta, do të duhet të ndërmarrin veprime për falsifikimet e rreme dhe llogaritë e rreme, ose rrezikojnë të përballen me gjoba të mëdha, ka paralajmëruar Bashkimi Evropian, raportoi BBC të shtunën.

Deepfakes janë video që përdorin ngjashmërinë e një personi për t'i portretizuar ata, duke bërë diçka që ata nuk e kanë bërë kurrë.