Tech

Perëndimi paralajmëron sulme kibernetike ruse ndaj infrastrukturës së ndjeshme

Foto ilustrim
 

Qeveritë perëndimore kanë paralajmëruar një kërcënim të mundshëm nga sulmet kibernetike nga Rusia kundër infrastrukturës së ndjeshme, si përgjigje ndaj sanksioneve për pushtimin e Ukrainës.

Agjencitë e sigurisë kibernetike të Shteteve të Bashkuara, Britanisë, Australisë, Kanadasë dhe Zelandës së Re, të cilat bashkë e formojnë aleancën e shkëmbimit të inteligjencës “Five Eyes”, kanë thënë se lufta mund t'i ekspozojë organizatat kudo ndaj sulmit kibernetik.