Tech

Intel në Ohio mund të bëhet fabrika më e madhe e çipave në botë

Foto: Appleinsider
 

Kompania amerikane e teknologjisë, Intel, ka njoftuar të premten se do të investojë deri në 100 miliardë dollarë për të ndërtuar kompleksin potencialisht më të madh në botë për prodhimin e çipave në Ohio, duke synuar të rrisë kapacitetin pasi mungesa globale e gjysmëpërçuesve prek gjithçka, nga telefonat inteligjentë e deri te automjetet.

Ky veprim është pjesë e strategjisë së Shefit Ekzekutiv, Pat Gelsinger, për të rikthyer dominimin e Intel në prodhimin e çipave dhe për të reduktuar mbështetjen e Amerikës në qendrat prodhuese aziatike, të cilat kanë një kontroll të ngushtë në treg.