Tech

Astronautët kinezë hyjnë në stacionin e ri hapësinor për një mision tre muajsh

 

Ekuipazhi do të kryejë eksperimente, do të testojë pajisje, ta bëjë mirëmbajtjen dhe ta përgatisë stacionin për pritjen e dy moduleve laboratorike vitin e ardhshëm. Me këtë mision arrin në 14 numri i astronautëve që Kina ka dërguar në hapësirë që nga viti 2003, duke u bërë kësisoj vetëm shteti i tretë pas ish-Bashkimit Sovjetik dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës që e bën një gjë të tillë, krejtësisht vetëm

Tre astronautë kinezë kanë mbërritur të enjten në stacionin e ri hapësinor të Kinës, në fillim të një misioni tremujor, duke e shënuar kësisoj një tjetër moment historik për programin ambicioz hapësinor të vendit.

Sonda e tyre Shenzhou-12 është lidhur me modulin e stacionit hapësinor rreth gjashtë orë pasi që është ngritur nga qendra e lansimit Jiuquan, buzë shkretëtirës Gobi.