Tech

WhatsApp nis fushatë për privatësi, pas kritikave

 

“Autoritetet duhet që të kërkojnë më shumë siguri, e jo më pak”, ka thënë për BBC-në shefi i WhatsAppit, Will Cathcart. “Hapi i parë për t’i mbajtur njerëzit të sigurt është që të kesh shumë siguri dhe mendojmë se qeveritë nuk duhet që t’i inkurajojnë kompanitë teknologjike që të ofrojnë siguri të dobët”, ka thënë ai, duke shtuar se “ato duhet t’i inkurajojnë apo madje t’i detyrojnë kompanitë që të ofrojnë siguri sa më të fortë që të jetë e mundur”

Aplikacioni i njohur i komunikimeve online WhatsApp ka lansuar fushatën e parë madhore në Mbretërinë e Bashkuar, e cila përqendrohet në çështjet e privatësisë.

Kjo ka ndodhur pak kohë pas një reagimi të ashpër nga konsumatorët kundër ndryshimeve në rregulla, të cilat janë publikuar në fillim të këtij viti. Platforma e njohur ka bërë të ditur se nuk do t’i ndërrojë vendimet, pavarësisht presionit nga qeveritë, përfshirë atë britanike, për të bërë kompromis për mënyrën se si i enkripton mesazhet, ka raportuar agjencia britanike e lajmeve BBC.