Tech

Apple e paguan miliona dollarë një grua pasi teknikët ia përdorën iPhonen për të postuar video eksplicite

Foto: AP
 

Gjiganti teknologjik, Apple, i ka paguar disa miliona dollarë një gruaje nga Oregoni pasi teknikët e riparimit të iPhonet ngarkuan në internet fotografi e video eksplicite nga telefoni që ajo e kishte dërguar për riparim.

Sipas padisë, gruaja e ka dërguar telefonin për riparim më 14 janar të vitit 2016 në një kontraktor të Appleit në Kaliforni. Teknikët aty më pas ngarkuan “materiale tejet private e personale” në llogarinë e gruas në Facebook dhe faqe të internetit.