Tech

IBM-ja ka krijuar çipin më të vogël dhe më të fuqishëm në botë

Foto: IBM
 

Korporata Ndërkombëtare e Makinerive të Biznesit (IBM), ka bërë të ditur se ka krijuar një çip të madhësisë 2 nanometra, duke u bërë kështu mikroçipi më vogël dhe më i fuqishëm i krijuar ndonjëherë.

Shumica e kompjuterëve aktualisht përdorin çipa të madhësisë 10 nanometra ose 7 nanometra. Ndërsa çipi i ri i IBM-së tani është vetëm 2 nanometër.