Tech

Të gjitha pajisjet e reja në Rusi duhet të jenë të para-instaluara me softuer rus

Të gjitha pajisjet e reja në Rusi duhet të jenë të para-instaluara me softuer rus
Foto: Ilustrim
 

Autoritetet ruse po kërkojnë që të gjitha pajisjet, përfshirë smartfonët, kompjuterët dhe televizorët e mençur në Rusi, të kenë të para-instaluar një softuer rus, në atë që disa vendas e quajnë “ligj kundër Applet”, shkruan “Business Insider”.

Ky vendim ka hyrë në fuqi të enjten, duke u aplikuar nga pajisjet që blihen atë ditë e tutje.