Tech

Themelohet Qendra gjermane e Inteligjencës Artificiale për pandemitë

Themelohet Qendra gjermane e Inteligjencës Artificiale për pandemitë
 

Instituti Robert Koch (RKI), i cili kryen studime në fushën e sëmundjeve infektive në Gjermani dhe e informon qeverinë, themeloi një Qendër të Inteligjencës Artificiale për pandemitë.

Presidenti i RKI-sw, Lothar Wieler për gazetën ekonomike “Handelsblatt” tha se Qendra e Inteligjencës Artificiale, ndërtimi i së cilës filloi muajin e kaluar në qytetin Wildau, do të jetë gati për përdorim brenda disa muajve.