Tech

Vlera e Bitcoinit mund të arrijë deri në 146 mijë dollarë

Vlera e Bitcoinit mund të arrijë deri në 146 mijë dollarë
 

Kriptovaluta Bitcoin ka dal si rival i arit dhe çmimi i kësaj kriptovalute mund të arrijë deri në 146 mijë dollarë, nëse konfirmohet si një aset i sigurt, ka thënë sot banka e investimeve JPMorgan (JPM).

Interesimi në kriptovalutën më të madhe në botë është rritur në muajt e fundit. Nxitimi për të investuar ka çuar deri te trefishimi i vlerës në gjashtë muajt e fundit. E arriti kulmin më 2 janar, kur vlera e një Bitcoini arriti në 34.800 dollarë, raporton Reuters.
“Konkurrenca e Bitcoinit me arin ka filluar tashmë në mendjen tonë”, është thënë nga strategët bankarë të Wall Street, ndërsa kanë përmendur 7 miliardë dalje nga ari dhe më shumë se 3 miliardë hyrje në Grayscale Bitcoin Trust.