Tech

Bitcoin kapërcen kufirin e tij historik të çmimit

Bitcoin kapërcen kufirin e tij historik të çmimit
 

Çmimi i Bitcoinit, kriptomonedha e parë e decentralizuar, tejkaloi sot 19800 dollarë për herë të parë që nga krijimi i saj 11 vjet më parë, i rritur nga përdorimi i tij gjithnjë e më i përhapur dhe nga oreksi i rrezikut në tregjet.

“Rreth orës 3:20 pasdite, çmimi i bitcoin u rrit me 8,2% në 19881 dollarë, pasi kishte kapërcyer nivelin e tij të mëparshëm i arritur më 18 dhjetor 2017 me 19511 dollarë”, njoftoi agjencia Bloomberg, sipas të dhënave të mbledhura nga disa shkëmbime.