Tech

Kur makinat do ta kryejnë gjysmën e punës së njeriut

Kur makinat do ta kryejnë gjysmën e punës së njeriut

Robotët do të shkatërrojnë më shumë se 85 milionë vende pune në bizneset e mesme dhe ato të mëdha. Dhe krejt kjo gjë do të ndodhë jo shumë kohë më vonë, por vetëm brenda pesë vjetëve të ardhshëm, pasi që pandemia e sëmundjes COVID-19 ka ndikuar në përshpejtimin e ndryshimeve në vendet ekzistuese të punës, duke i hapur rrugë kësisoj edhe thellimit të pabarazisë, shkruan Reuters. 

Një parashikim të tillë e ka bërë këtë javë Forumi Ekonomik Botëror (WEF) me anë të një studimi të fundit.