Tech

“Lëkura diellore” suedeze që mund të shndërrojë çdo sipërfaqe në prodhues të energjisë së pastër

“Lëkura diellore” suedeze që mund të shndërrojë çdo sipërfaqe në prodhues të energjisë së pastër

Një botë pa kabllo që kurrë nuk do të kishte nevojë të shqetësohej për karikimin e baterive mund të bëhet realitet nëse Camilla Niva dhe kompania suedeze Exeger arrijnë synimin e tyre. Ato po përpiqen të krijojnë një sistem të prodhimit pa ndërprerje të energjisë së pastër nga panele të holla që transmetojnë elektricitet.

Kompania e re me bazë në kryeqytetin suedez të Stokholmit, Exeger ka zhvilluar një material të hollë transmetues të energjisë elektrike, për të cilin thotë se mund të gjenerojë sasi të pafund të energjisë së pastër edhe nga burimi më i vogël i dritës.