Tech

Microsofti synon të shtojë numrin e punëtorëve afro-amerikan

Microsofti synon të shtojë numrin e punëtorëve afro-amerikan
Foto: REUTERS / Mike Blake

Microsoft Corp të martën ka vendosur një synim pesë vjeçar të diversitetit për të adresuar pabarazinë raciale në zyrat e saj, pas protestave për brutalitetin e policisë kundër afrikano-amerikanëve në Shtetet e Bashkuara, raporton Reuters.

Kompania ka thënë se do të shtojë edhe 150 milionë në diversitet dhe investime gjithëpërfshirëse për të dyfishuar numrin e afro-amerikanëve në kompani, përfshirë këtu edhe menaxherët, kontribuues seniorë individualë dhe liderë seniorë në SHBA deri më 2025, transmeton KOHA.