Tech

Xiaomi e ndal prodhimin e telefonave 4G, do të fokusohet në teknologjinë 6G

Xiaomi e ndal prodhimin e telefonave 4G, do të fokusohet në teknologjinë 6G

Drejtori ekzekutiv i gjigantit teknologjik kinez, Xiaomi ka bërë të ditur se kompania e tij do ta ndalë prodhimin e smartfonëve 4G për tregun kinez deri në fund të vitit. Xiaomi do ta fokusojë energjinë e vet në zhvillimin e internetit satelitor dhe teknologjisë 6G, ka zbuluar ai.

Megjithatë, qarkullimi i modeleve 4G në tregun ndërkombëtar, ashtu si edhe në Indi, do të vazhdojë. Në një intervistë të kryer nga Xinhua, Lei Jun, bashkëpronar dhe drejtor ekzekutiv i gjigantit teknologjik, i ka shpalosur planet për të ardhmen. Problemet me të cilat përballet kompania, shkaku i pandemisë, po ashtu janë trajtuar në këtë intervistë.