Tech

Një robot i mençur për luftimin e koronavirusit në Singapor

Një robot i mençur për luftimin e koronavirusit në Singapor
Foto: Reuters

Një qendër tregtare në Singapor është duke përdorur një robot të mençur që është krijuar së fundi për të luftuar koronavirusin e ri, jo me kemikale, por me dritë, shkruan agjencia Reuters.

Derisa spërkatja me dezinfektues është bërë normë në shumë vende të botës, roboti përdorë llamba ultravjollcë për të dezinfektuar jo vetëm sipërfaqen, por edhe të çarat ku është e vështirë të depërtohet e madje edhe ajrin.

Sipas Derrick Yapit, firma e të cilit, PBA Group, ka zhvilluar robotin “Sunburst UV Bot”, pandemia e koronavirusit të ri ka paraqitur një mundësi për të testuar robotin në një rol që është “i rrezikshëm, i mërzitshëm dhe i pistë”.