Tech

Në Britani shpikin një ‘beeper’ për të ndihmuar në mbajtjen e distancës sociale

Në Britani shpikin një ‘beeper’ për të ndihmuar në mbajtjen e distancës sociale

Një pajisje e paraparë për mbajtjen e distancës sociale që të jep sinjal sa herë që nuk je duke mbajtur distancën prej 2 metrave nga personi tjetër, do të mund të ndihmonte rikthimin e njerëzve në punë, shkruan “The Sun”.

Pajisje në formë të beeperit është shpikur nga Pathfindr dhe ka synim për të ndihmuar kompanitë që të mbajnë sigurinë në vendet e punës.

Rekomandohet një distancë fizike prej dy metrave për të parandaluar përhapjen e COVID-19.