Tech

Hakerët vënë në shitje mbi 73 milionë të dhëna të përdoruesve

Foto: ZDNet
Foto: ZDNet
 

Një grup hakerësh, të quajtur “ShinyHunters”, pretendojnë se kanë hakuar dhjetë kompani dhe se tashmë janë duke shitur bazën e të dhënave të përdoruesve të tyre në një treg të zi në internet për produktet ilegale.

Këta hakerë janë grupi i njëjtë që kanë hakuar javën e kaluar “Tokopedian”, dyqanin online më të madh në Indonezi, transmeton Koha. Hakerët fillimisht kanë publikuar falas 15 milionë të dhëna të përdoruesve, por më vonë kanë vendosur në shitje tërë bazën e të dhënave të 91 milionë përdoruesve të kësaj kompanie për 50,000 dollarë.