Tech

Hack the Crisis Kosova me shumë zgjidhje digjitale për sfidat e COVID-19

Hack the Crisis Kosova me shumë zgjidhje digjitale për sfidat e COVID-19

E frymëzuar nga nismat në Estoni, Suedi e Finlandës, gara “Hack the Crisis Kosova” e organizuar online nga Innovation Centre Kosovo (ICK) prej 2-5 Prill, mblodhi një komunitet prej 400 personave dhe ofroi 38 projekte inovative në kategori të ndryshme, të prekura nga pandemia.

Gjendja e jashtëzakonshme kërkon mobilizim të jashtëzakonshëm, dhe ky ishte shkas që Innovation Centre Kosovo (ICK), për herë të parë organizoi garën “Hack the Crisis Kosova” tërësisht online, me ndihmën e komunitetit si dhe mbështetësve përfshirë Ambasadën e Suedisë e Norvegjisë, Komunën e Prishtinës, GIZ, Zyren e BE-së, UNDP, UNICEF dhe Gjirafa.