iPhone 11 Pro mbledh të dhëna për lokacionin edhe nëse nuk ia lejoni këtë

iPhone 11 Pro mbledh të dhëna për lokacionin edhe nëse nuk ia lejoni këtë

05 December 2019 20:55

Apple e ka publikuar versionin iOS 13 të softuerit, të karakterizuar nga konfigurimet e përmirësuara të privatësisë. Megjithatë, softueri ende mund ta gjurmojë lokacionin e përdoruesit, edhe kur opsioni për Location Services është i fikur për të gjitha aplikacionet dhe shërbimet. iPhone 11 Pro vazhdon ta njoftojë modulin e tij GPS se po mbledh të dhëna për lokacionin dhe këtë as që e fsheh, raporton GSMArena.

Sipas të dhënave nga polisa Apple Privacy, telefoni do t’ia dërgojë periodikisht lokacionin e gjeo-taguar hotspoteve dhe kullave të afërta Wi-Fi, në formë anonime dhe të enkriptuar, shkruan KOHA Ditore. Kompania Apple thekson se kjo mund të pamundësohet në mënyrë sistemore për secilin aplikacion veç e veç.

Megjithatë, në video dëshminë e publikuar nga hulumtuesi i sigurisë Brian Krebs shihet se edhe nëse opsioni konfigurohet në "off" për secilin aplikacion dhe pastaj çaktivizohet pranimi i të dhënave, GPS ende e njofton serverin misterioz se është në dispozicion online.

Në deklaratë, inxhinierët e kompanisë Apple theksuan se nuk e shohin ndonjë rrezik konkret të sigurisë në këtë.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme