Tech

Mungesa e procesorëve Intel kthen prodhuesit gjithnjë e më shumë drejt AMD-së

Mungesa e procesorëve Intel kthen prodhuesit gjithnjë e më shumë drejt AMD-së

Në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, situata e furnizimit me procesorë Intel është pak më e mirë, por larg ideales.

Duke pasur parasysh që procesi i prodhimit të CPU-ve për kompjuterë është një proces i gjatë, kompleks dhe i shtrenjtë, Inteli për shkak të kapacitetit të kufizuar ka vendosur t’u japë prioritet modeleve të shtrenjta Xeon I Core. Prandaj edhe ka mungesë të modeleve më të lira të CPU-ve, raporton HKEPC.