Keshilli i Evropes 44

Këshilli i Evropës

Mali i Zi paralajmëron votë kundër anëtarësimit në KiE, Serbia akuzon Perëndimin

Arbëri 25 mars 2024 20:12

Në prag të vendimmarrjes së Këshillit të Evropës për Kosovën, veç fushatës kundërlobuese tek anëtaret e tjera, Serbia ka kërcënuar...

Objekti i Keshillit te Evropes ne Strasburg

Procesi drejt anëtarësimit në KiE hap shteg për kompromise të reja

Arbëri 26 mars 2024 20:05

Shqyrtimi i raportit të Dora Bakoyannis, raportuese për Kosovën në Këshillin e Evropës, po konsiderohet momentum i rëndësishëm që ta...

Ministrja e Puneve te Jashtme e Kosoves, Donika Gervalla

Gërvalla: Nuk ka tension në marrëdhëniet me SHBA-në

Arbëri 26 mars 2024 22:02

Ministrja e Jashtme e Kosovës, Donika Gërvalla, tha se marrëdhënien e Kosovës me Shtetet e Bashkuara janë shumë të mira,...

Këshilli, KiE

Kalon raporti për anëtarësimin e Kosovës në KiE

Arbëri 27 mars 2024 09:21

Artikull i përditësuar (16:45) - Kosova ka kaluar votimin në Komitetin e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës.Zëvendësministri i Punëve...

Leonora Kryeziu

Anëtarësimi në KiE, Kryeziu: Nëse s’ka kushte të reja, prilli do të na gjejë me votë pozitive

Arbëri 27 mars 2024 18:50

Kosova të mërkurën, 27 mars, ka bërë edhe një hap drejt anëtarësimit në Këshillin e Evropës. Komiteti për Politikë dhe...

Këshilli i Evropës

Vendet jonjohëse në KiE do të jenë të detyruara të ndërveprojnë me Kosovën

Arbëri 28 mars 2024 19:57

Dhënia fund e politikës neutrale të Këshillit të Evropës (KiE) karshi statusit të Kosovës pasi që ajo të bëhet anëtare...

Flamujt e Malit të Zi dhe Bashkimit Evropian

Dukaj: Votimi kundër Kosovës në KiE, dëmton raportet Bruksel-Podgoricë

Arbëri 29 mars 2024 18:28

Një votim i mundshëm i Malit të Zi kundër anëtarësimit të Kosovës në Këshill të Evropës, do t’i dëmtonte raportet...

Mehmet Zenka

Zenka: Qeveria e Malit të Zi po e realizon atë që thotë Vuçiqi

Arbëri 29 mars 2024 19:01

Deputeti shqiptar i Malit të Zi, Mehmet Zenka, ka thënë se pritej që nga Mali i Zi të vinte vota...

Majda Gorçeviq

Gorçeviq: Mali i Zi do ta përkrahë anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës

LAJMET E MBRËMJES 29 mars 2024 20:16

Votën pro të Malit të Zi për anëtarësimin e plotë të Kosovës në Këshillin e Evropës e ka premtuar të...

Kreshnik Ahmeti

Ahmeti: Asociacioni nuk është përcaktuar si parakusht

Arbëri 30 mars 2024 13:10

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Kreshnik Ahmeti, e akuzon Serbinë se është tërhequr nga Marrëveshja Bazë e Brukselit...

Presidenti i Serbise, Aleksandar Vuçiq

Vuçiq: Kurti do ta shfrytëzojë KiE-në që të ngrejë padi kundër Serbisë

Arbëri 31 mars 2024 16:16

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, do t’i shfrytëzojë institucionet e Këshillit të...

Vjosa Osmane me James O'Brien

Osmani bisedon me O’Brienin për hapat e Kosovës drejt KiE-së dhe Marrëveshjen e Brukselit

Arbëri 1 prill 2024 20:56

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka njoftuar nëpërmjet platformën “X” se ka pasur një bisedë telefonike me ndihmësekretarin e Shtetit...

Këshilli i Evropes, ndertesa

Qeveria pret votim të suksesshëm në KiE, njohësit i druajnë prolongimit të procesit

Arbëri 1 prill 2024 21:07

Qeveria e Kosovës pret votim të suksesshëm në dy fazat e ardhshme në Këshillin e Evropës, duke iu referuar edhe...

Afrim Shala

Shala: Me anëtarësim në KiE, kosovarët mund t’i drejtohen Gjykatës Evropiane për të Drejta të Njeriut

TEMPUS 1 prill 2024 22:47

Gjykatësi në Gjykatën Supreme, Afrim Shala, ka thënë se nëse Kosova bëhet pjesë e Këshillit të Evropës, qytetarët që konsiderojnë...

Vjosa Osmani me Bertrand Bouyxin

Osmani: Anëtarësimi i Kosovës në KiE hap i rëndësishëm për avancimin e të drejtave të njeriut

Arbëri 2 prill 2024 19:45

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës do të ishte hap i...

Presidenti i Serbise, Aleksandar Vucic

Serbia me ekip që do të lobojë kundër anëtarësimit të Kosovës në KiE

Arbëri 4 prill 2024 14:34

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka urdhëruar Qeverinë e Serbisë që të formojë një ekip për ta udhëhequr fushatën kundër...

Ivica Daçiq

Daçiqi e Petkoviqi udhëheqin ekipin kundër anëtarësimit të Kosovës në Këshill të Evropës

Arbëri 5 prill 2024 17:03

Ministri i Punëve të Jashtme dhe zëvendëskryeministri i parë i Serbisë, Ivica Daçiq, të premten ka thënë se është formuar...

Elbert Krasniqi

Krasniqi – BE-së: Pse s’flet për shkeljet e Serbisë e për Kosovën komenton gjithçka

Arbëri 5 prill 2024 17:45

Ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, i është kthyer me pyetje heshtjes së Bashkimit Evropian për shkeljet që...

Këshilli i Evropes, ndertesa

Me aderimin në Këshillin e Evropës synohet zhbllokimi i nyjës rreth anëtarësimeve

Arbëri 5 prill 2024 19:26

Shterpësisë disavjeçare të anëtarësimit në organizata ndërkombëtare, Kosova synon t’i japë fund me kurorëzimin e aderimit në organizatën më të...

Alicia Kearns

Deputetja britanike kritikon BE-në: S’ka qasje të balancuar ndaj Serbisë

Arbëri 5 prill 2024 22:24

Deputetja britanike, Alicia Kearns, ka kritikuar Bashkimin Evropian për heshtjen ndaj shkeljes së Marrëveshjes së Brukselit nga ana e Serbisë...