Sport

MKRS-ja merr “kompetencat” e kategorizimit të sporteve dhe sportistëve

 

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka hapur të hënën aplikimin për kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve.

Kategorizimi në sport tashmë është kompetencë e plotë e MKRS-së, ndërsa deri më tani është bërë nga Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK). Por, sipas rregulloreve që janë firmosur më 30 dhjetor të vitit 2022, kategorizimin e bën MKRS-ja. Kjo tashmë do të zbatohet.