Sport

Prishtina në ligën me vetëm katër skuadra dhe shumë të dyshimtë për kurdisje

 

Duket pak e besueshme, por Kosova sërish do të ketë skuadër në Ligën Ballkanike në basketboll (BIBL). Edicioni i 16-të i kësaj lige, që drejtuesit e saj e quajnë regjionale, tashmë ka nisur.

Aktualisht në Ligën Ballkanike janë vetëm katër skuadra, duke përfshirë Sigal Prishtinën, skuadrën më të suksesshme të basketbollit në Kosovë. Pos Prishtinës në BIBL garojnë edhe dy ekipe nga Mali i Zi: Plevlja dhe Lovqeni i Cetinjes. Në BIBL është edhe AEL Limassol, skuadër nga Qiproja.