Sport

Kosova me shumë stadiume “evropiane”... në letër

 

Kosovës të enjten “iu shtua” edhe një stadium modern e shumë i bukur. Bëhet fjalë për stadium me 17 mijë ulëse dhe në të cilin mund të luhen ndeshje të ndryshme evropiane. “Behania” e vetme është që stadiumi ekziston vetëm në letër. Është vetëm një projekt, për të mos thënë dëshirë, që kushedi se kur do të realizohet.

Stadiumet e paraqitura si makete e të vizatuara në letër janë trend në Kosovë. Por gjendja reale me infrastrukturën e futbollit është shumë e rëndë. Kosova vazhdon ta ketë vetëm një stadium për ndeshje evropiane të përfaqësueseve dhe skuadrave. Në “Fadil Vokrri” në Prishtinë luhen të gjitha ndeshjet ndërkombëtare të futbollit kosovar. Edhe ky objekt sportiv, sidomos fusha e tij, lë shumë për të dëshiruar. Shumë prej ekipeve e përfaqësueseve mysafire janë ankuar për gjendjen e fushës në stadiumin në Prishtinë. Që fusha të ruhet, skuadra e Prishtinës nuk është lejuar këtë edicion t’i luajë ndeshjet në shtëpinë e saj. Deri më tani është detyruar që si vendase të luajë në Hajvali, në Kampin Nacional të Federatës.