Sport

MKRS-ja zotohet se infrastruktura do të jetë gati për Lojërat Mesdhetare

 

Kosova aktualisht nuk plotëson asnjë prej kritereve bazë për të qenë nikoqire e Lojërave Mesdhetare pas 7 vjetësh. Për të plotësuar kriteret bazë i duhet goxha investim. Por, në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) zotohen se sa u përket punëve që do t’u takojnë, do t’i përfundojnë me kohë për të mirëpritur Lojërat Mesdhetare të vitit 2030. MKRS-ja e ka barrën më të madhe. Pra, të investojë apo edhe të gjejë mjete financiare për të rregulluar infrastrukturën. Në përgjigjet me shkrim dërguar KOHËS, MKRS-ja thotë se koncepti fillestar i organizimit të Lojërave Mesdhetare 2030 parasheh shtrirjen e investimeve në tërë territorin e Kosovës. Sipas MKRS-së, investimet në infrastrukturë do të kenë dy shtylla kryesore - rinovimin e objekteve ekzistuese dhe ndërtimin e objekteve të reja.

“Ky organizim do të shërbejë si trampolinë e zhvillimit të sportit në vend, e në veçanti të infrastrukturës fizike. Në planin ekzistues të MKRS-së, si dhe në Kornizën Afatmesme të Shpenzimeve, veçse janë të parapara shumica e investimeve të nevojshme për organizimin e LM 2030. Pjesa e rinovimit dhe ndërtimit të stadiumeve të futbollit po ashtu është pjesë e planit tonë investues pesëvjeçar për zhvillimin e infrastrukturës së futbollit që ka gjetur mbështetje nga FIFA dhe UEFA. Kosova do të sigurohet që t’i plotësojë të gjitha kërkesat duke reflektuar dy prioritete tona: zhvillimin e sportit përbrenda vendit dhe konsolidimin e imazhit shtetëror dhe promovimin e vendit në arenën ndërkombëtare”, shkruan në përgjigjet e MKRS-së.