Sport

Gashi kërkon të punojë në Kosovë si trajner i kërcimit me ski

 

Pasi u konfirmua se austriakja Sophie Sorschag do ta përfaqësojë Kosovën në garat ndërkombëtare të kërcimit me ski, Federatës së Skitarisë së Kosovës (FSK) i është ofruar një trajner kosovar po që jeton në Suedi. Bëhet fjalë për Besnik Gashin, i cili në vitin 1991 migroi në Suedi dhe atje ka qenë garues i kërcimeve me ski. Gashi, 37-vjeçar, së fundmi ka qenë trajner i juniorëve në ekipin Holmens IF dhe tani i është vetofruar Kosovës. Në letrën e tij të dërguar në Federatë, Gashi ka thënë se është ëndrra e tij që të jetë pjesë e stafit të trajnerëve të Kosovës, që tashmë ka garuesen e saj në kërcimet me ski. Gashi ka thënë se ëndërr e tij ka qenë gjithmonë ta përfaqësojë Kosovën, por kur ishte garues aktiv një gjë e tillë ka qenë e pamundur. Ai thotë se ka një dekadë si profesionist i këtij sporti në nivelin elitar.

“U gëzova shumë kur kuptova se Kosova po bëhet me ekip dhe po garon në kërcimet me ski. Dëshira ime e madhe është të kontribuoj për Kosovën, ashtu si kam kontribuuar për Suedinë. Dua ta përfaqësoj Kosovën si trajner apo pjesë e stafit të trajnerëve”, ka thënë Gashi, i lindur në Hajvali, Komuna e Prishtinës. “Në kohën time kur kam qenë aktiv nuk ka qenë e mundur një gjë e tillë, por tashmë kanë filluar hapat e parë për zhvillimin e këtij sporti dhe jam i gatshëm për të ndihmuar”.