Sport

Pele – Mbreti i futbollit

 

Pele, mbreti brazilian i futbollit që fitoi tri Kupa të Botës e që është rekord, dhe që u bë një prej figurave më të ndritshme të botës së sportit në shekullin e fundit, ka vdekur të enjten në moshën 82-vjeçare.

Ikona e futbollit që u vlerësua si mbreti i “lojës së bukur” iu nënshtrua tretmanit kundër kancerit në zorrën e trashë që prej vitit 2021. Ai ishte në spital në muajin e fundit dhe vuante edhe nga disa sëmundje të tjera.