Sport

Zvicra bie sërish në goditjen e parë me nokaut në Kupën e Botës

 

Doha, 7 dhjetor (AP) - Zvicra doli nga Kupa e Botës në 1.8 e finales, ashtu siç bën zakonisht në epokën moderne. Një fitore 6:1 nga Portugalia të martën la pak hapësirë për të ndier se ishte bërë përparim, edhe nëse skuadra u godit nga një periudhë sëmundjesh në Katar. Përpjekja e Zvicrës për të fituar një ndeshje të parë me eliminim direkt në Kupën e Botës që nga viti 1954 do të duhet të presë.

Ka vende me histori të ngjashme futbolli dhe një popullsi më të madhe që do të ishin të lumtur të shkëmbenin vendet me Zvicrën sipas rendit evropian.