Sport

Zbulohet modaliteti i dytë i Kupës së Botës

 

Edhe pse Kupa e Botës në Katar është ende në zhvillim e sipër, FIFA tashmë po mendon për edicionin e ardhshëm. Në vitin 2026 turneu i Botërorit do të zhvillohet në SHBA, Kanada dhe Meksikë. Numri i pjesëmarrësve do të rritet nga 32 në 48.

Kjo gjithashtu do të ndryshojë modalitetin. Ishte planifikuar që përfaqësueset të ndaheshin në 16 grupe me nga tre ekipe. Megjithatë, mund të ndodhë që të dyja ekipet të bien dakord për një rezultat në ditën e fundit të lojës, në mënyrë që të dyja të avancojnë tutje.